24/8-25/8

Kaninutställning i rommehed utanför Borlänge. Det var min första tvådagarsutställning och det var frutansvärt kul.

Det gick väldigt bra för min kanin, hamlet, också. Han fick 94,5 poäng och tog hem en tolfte plats totalt och hade den bäta poängen av alla rexar som var utställda. Med mig hem fick jag en fin pokal som snart kommer ut på hemsidan!

Lör 11/8


SOLSKEN HELA DAGEN

Vi åkte runt ca 8.00 från huset.

Första målet för dagen va Gekås Ullared. Jag hittade 3 par byxor, 2 tröjor och 3 linnen.

Mormor blev väldigt dålig i ullared, hon var vit i ansiktete och bitvis på ditvägen hade hon nästan svimmat då och då. Bussen var varm och vi blev rädda att vi inte skulle kunna åka hem och att mormor hade blivit riktigt dålig, men mormor fick sätta sig i framsätet och det blev bättre så vi kunde åka hem.

Det var så härligt när vi äntligen kom hem efter en lång resa och fick packa upp, duscha och sedan sova.

som man säger; borta bra, men hemma bäst!

Tor 9/8

  
SOLSKEN 3/4 av dagen

Vi har slappat en hel del uner semestern, vilket  vi gjorde på förmiddagen.

Efter lunchen drog alla utom mormor i väg till köpenhamn för att gå på "Ripleys belive it or not" och "guinness world records". (bilder finns på hemsidan) Vi började med Rpleys och såg en hel del roliga och häftiga saker.

Vid detta laget var vi hungiga och fortsatte  mot nyhamn för att äta. vi hittade ett mysigt litete ställe där jag slog på stort och åt entrecoté som inte var medium mot blodig som jag beställt, utan med medium mot genomstekt och dessutom indränkt i beasås. Men mitt röda vin var iaf jättegott, det var mten också, men det var lite synd att dom hade "förstört" det lite.

När alla var mätta och nöjda så gick vi ut för att fortsätta. vi upptäckte att det regnade så vi ställde oss under tak för att vänta ut det värstaoch jag gick och köpte glass med rickard. Vi fortsatte sen till guinness, vilket avr rätt trist och inte värt sina pengar.

När vi äntligen kom hem var det rätt skönt att få gå och lägga sig.

Fre 10/8


SOLSKEN HELA DAGEN


Eftersom det bar av hemmåt i morgon så var det dags att packa och plocka i hop så gott det gick, det sista tog vi narturligtvis på lördagen, men det mesta denna dag.

Erik fyller år den 11 agusti, så vi fiarde honom i dag med glasstårta, lte presenter ljus och fika. Han verkade nöjd med sina presenter, men han är ett barn och väntade på flera väl hemma.

När det började mörkna bestämde sig Rickard för att ta ett sista dopp i havet innan vi åkte hem, frusen som jag är följde jag med, men hade inte tänkt bada. Men vem kan motså havet en vacker kväll och sin älskade livskamrat som står mitt i det. Ingen såklart, det hela slutade med att jag badade i enbart stringstrosor. Det var jättehärligt och faktiskt det varmaste doppet under veckan kändes det som.

På kvällen hade vi ännu en gång spelkväll in på sena natten.

Ons 8/8


SOLSKEN 3/4 an dagen

På förmiddagen gjorde vi en tur till affären för att bland annat handla vykort och lite annat smått och gott. Vi åkte sen hem och njöt av solen.

Elle & Olle hade lite vattenkrig utomhus till att börja med. När vattnet blrjade flytta in protesterade jag och Elle blev väldigt arg över att "jag lade mig i". Detta slutade i ett relativt stort bråk och mycket småtjaffs mellan oss.

Jag och Rickard tog en härlig promenad efter stranden där vi njöt av solen och gjorde ett par strandfynd i from av fina stenar en någon snäcka.

Väl hemma duschade vi av oss sanden för att när vi kom ut ur duschen upptäcka att det faktiskt spöregnade. Olle i kalsonger och Elle i badkläder blev dom som fick springa ut i regnet för att plocka in kubbspelet, vilket såg rätt kul ut.

Jag satte mig ner och kollade på dokumentären mad hot ballroom och spelade lite på mitt nintendo DS.

Mot kvällningen hade vi kortspelskväll långt in på natten. En del nya smeknamn kom upp, men dom ogillades starkt av personen i fråga att dom drogs tillbaka.

Tis 7/8


SOLSKEN HELA DAGEN

Vi gick up ca 08.30 för att åka till sjellands djurpark. Eftersom det var en varm dag var det skönt att djurparken inte låg så långt bort. Det var jättekul att gå omkring och se på alla djur, lamorna höll jag mig dock borta i från pga av tidigare erfarenhet av deras spottbenägenhet. Vissa av djuren såg dessvärre inte vidare pigga ut. Man kunde gå in till getterna och klappa dom, det var kul. Vissa av tackorna var dräktiga och i bland kunde man se hur det rörde sig i magen.

Efter att spenderat förmiddagen på djurparen åkte vi hem för att äta lite lunch som tyvärr bestod av rester från igår.

På eftermiddagen gjorde vi inte mycket, fortsatte att koppla av. Jag, Elle, Olle, Erik & Rickard spelade lite fotboll. detta resulterade dock i att olle störtkraschade och hade ont i sidan resten av veckan och att jag och Rickard blev osams.

Sön 5/8


SOLSKEN HELA DAGEN

Eftersom alla var trötta efter den fjorton timmar långa resan och den sena ankomsten till huset så blev detta en slappdag där vi vaknade till och utforskade omgivningen.

Förmiddagen tillbringades utomhus med lite badminton, solning och självklart badning i havet. V i kunde sitta på verandan och kolla på färjorna som åkte förbi och vågorna som slog upp mot stenarna efter dessa stora fartyg.

Lunch: köttfärsbiffar & makaroner (som lagades av mamma, mormor & Stefan)

Eftersom jag lyckades bränna mig redan på förmiddagen spenderade jag emtermiddagen i skuggorna med en hel del kortspel och lite yatzy. Vi gjorde också en tur till super brugsen, affären vi handlade i hela veckan, och jag hittade min änlskade kim's ostepop som jag längtat efter sendan sist vi var där 02.

Mot kvällen så möblerade jag Olle, Elle & Rickard om i vardagsrummet för att se på land of the dead och äta lite godis och mysa.

Mån 6/8


Vaknade vid 10.30, det var skönt att sova lite längre för omväxlings skull! Men jag kände att jag vile göra något i dag och förde detta på tal. resultatet blev efter en omröstning ett beslut om at åka till djurparken. Förmiddagen tillbringades växelvis utomhus och inomhus med än en gång lite kortspel och besök vid havet.

Vid lunchen konstaterade vi att det var för sent för att åka till djurpaken och jag surnade till över våran oförmåga att planera och var på relativt dåligt humör resten av dagen. I  min frustration så fick jag i alla fall äntligen ögonbrynen plockade och jag bestämde mig också för att åka till affären där jag köpte lite smirnoff ice och annat onödigt.

Huset hade ett mysigt bubbelkar i ett av badrummen. Där anvjöt jag och Rickard en mysig stund med tända ljus och avslappning. När vi var nöjda och belåtna så gick vi upp och satte oss ute på verandan för att avnjuta ett glas vin (för min del) och lite yatzy. Vi fick ett litet besök av en gräshoppa också som höll på att skrämma livet ur mig! Där satt vi tills myggen blev för besvärliga.




Lördag 4/8

Åkte från Mora i våran röda minibus ca 09.00. Det var fruktansvärt varmt i bussen och vi var tvungna att förutom stanna för mat- & toalettgöra också för att sträcka på benen och få lite luft. Bussen hade nämligen 8 passagerare och ingen AC.  Det var fruktansvärt varmt och utrymmet var inte det bästa heller vilket resulterade i åksjuketablett för mig, Olle och Ellinor. 

När vi kom fram till Danmark åkte vi till  "super brugsen"  för att hämta nyckeln. Vi hittade den inte först, men till slut hittade vi den och åkte till huset. Efter att ha provat alla dörrar på huset kom dock mamma och Stefan fram till att det var fel nyckel. Stämningen sjönk, alla var trötta och vissa började svära över att "något klantarsel" hade lagt ut fel nyckel! När vi åkte tillbaka till "super brugsen" så hittade vi , i stort sett bevid den nyckeln vi precis tagit, våran.

02.27 hade jag äntligen ätit, bäddat och fick gå och lägga mig.


RSS 2.0